IJsbereiding

IJs is eigenlijk niets meer dan bevrorenwater. Natuurlijk moeten er grondstoffen aan worden toegevoegd om te voorkomen dat je gewoon een diepgevroren blok ijs krijgt. Het mengsel van grondstoffen en water wordt mix genoemd. Een van de belangrijkste onderdelen van ijsmix is suiker. Dit voorkomt dat het mengsel dat je in de machine gooit helemaal bevriest. Ook de machine is heel belangrijk. Het mengsel moet bevroren worden maar er moet ook lucht doorgewerkt worden.

Voor onze ijssmaken gebruiken wij 3 soorten mix: waterijs-mix, melkijs-mix en roomijs-mix.

Waterijs-mix, bestaande uit water en suiker, wordt voornamelijk gebruikt voor vruchtenijs. Ons vruchtenijs bevat dus geen druppel melk en is perfect voor mensen met een koemelk-allergie. Aan de waterijs-mix voegen wij een pure vruchtenpuree toe waardoor het vruchtenijs relatief weinig calorieën bevat en ook heel gezond is.

Melkijs, bestaande uit melk en water. Dit gebruiken wij voor de meeste andere smaken zoals malaga, chocolade en hazelnoot.

Roomijs is in feite hetzelfde als melkijs maar heeft een hoger vetpercentage. Voor smaken als appeltaart-ijs, crème caramel en bokkenpootjes-ijs geeft dit een extra romige smaak.

Wij hebben in onze winkel iedere dag minimaal 24 verschillende smaken ijs, waarvan minimaal 4 smaken op waterbasis. Dit om te zorgen dat mensen met een koemelk/gluten- en notenallergie ook de mogelijkheid hebben om te kiezen uit meerdere smaken.

  • 03
  • 4591
  • 9_03
  • 4531
  • 4546
  • 4657