IJssalon Utrecht

IJssalon in Utrecht

Wij heten u van harte welkom bij onze ijssalon in Utrecht, genaamd Il Mulino. In de afgelopen 30 jaar van deze ijssalon is er veel verandert, echter enkele dingen zijn tot op de dag van vandaag nog steeds onveranderd. Om misschien wel direct met het belangrijkste te beginnen: de kwaliteit! Daarnaast bereiden wij ons ijs nog steeds met ambacht en veel plezier. Dit ziet men dan ook terug in het enthousiasme van onze medewerkers.

Daarnaast gaan wij als ijssalon mee met de seizoenen, zo bedenken wij ieder seizoen weer een andere smaak of product. Vraag hier dan dus ook vooral naar wanneer u een bezoekje brengt aan onze ijssalon in Utrecht. IJs is voor ons bijzonder en onze smaken en winkel zijn dat ook!

IJsbereiding

Zoals u wellicht al weet is ijs niets meer dan bevroren water. Om te voorkomen dat het een diepgevroren blok ijs wordt, worden hier grondstoffen aan toegevoegd. Het mengsel van grondstoffen en water wordt mix genoemd. Van deze mix is een van de belangrijkste onderdelen suiker. Suiker voorkomt namelijk dat dat het mengsel bevriest als het eenmaal in de machine gegooid wordt. Ideaal in deze situatie is dat het mengsel zowel goed bevroren wordt maar er moet ook lucht doorgewerkt worden.

Bij de ijsbereiding maken wij gebruik van drie verschillende soorten mix, namelijk waterijs-mix, melkijs-mix en roomijs-mix. Waterijs-mix bestaat enkel uit water en suiker. Wij gebruiken deze ijssoort voornamelijk voor vruchtenijs. Aan de waterijs-mix voegen wij een pure vruchtenpuree toe waardoor het vruchtenijs relatief weinig calorie├źn bevat. Melkijs bestaat uit melk en water. Dit gebruiken wij voor de meeste andere smaken zoals malaga, chocolade en hazelnoot.

Kom eens langs

Heeft u nog vragen over een van onze ijssoorten? Stel ze gerust, of kom eens langs. Hetzelfde geldt ook voor vragen over koemelkallergie.